به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، روز سهشنبه 4 آبان تمام کشور درگیر یک اختلال در سامانه هوشمند سوخت شدند. مراجعهکنندگان به جایگاههای سوخت با پیامهایی از قبیل «حمله سایبری» و شماره تلفن ۶۴۴۱۱ بر روی صفحه دیجیتال پمپها مواجه میشدند. این موضوع واکنشهای گوناگونی در میان مردم و کارشناسان امنیت سایبری داشت که همواره نگرانی و دغدغههای خود را بیان میکنند.
محمد مهدی احمدیان مشاور، مجری و مدرس حوزه امنیت سایبری سیستم های کنترل و اتوماسیون صنعتی در مصاحبه با افتانا میگوید:
متأسفانه کشور عزیزمان ایران از سال 1389-1388 به شکل جدی و علنی درگیر جنگهای سایبری از سوی کشورهای متخاصم شده است و در این سالها تجارب متعدد مواجهه با حملات سایبر-فیزیکی را در سازمانها و صنایع متعدد کشور داشتهایم.
روند این حملات در این سالها ادامه داشته و هر ساله شاهد حوادث متعددی در صنایع و سازمانها هستیم که در بسیاری از موارد با وجود زحمات مدیران و کارشناسان مربوطه، منشأ سایبری برای آنها شناسایی نمیشود. بر اساس بررسیهای کارشناسی و با استناد به بیانیههای مراجع ذیصلاح کشور، بسیاری از این حوادث منشأ سایبری ندارند. بااینوجود همانطور که برای ریشهیابی و تحلیل سقوط هواپیما جعبه سیاه در آن تعبیه شده، یکی از پیشنیازهای زیرساختی در سازمانها و صنایع، پیادهسازی و بهرهگیری از تجهیزات و رویههای ثبت، تحلیل و پایش رویدادهای امنیتی و عملکردی است تا بتوانیم در زمان وقوع حوادث و حملات سایبری یا سایبر-فیزیکی، فرایندهای جرمیابی سایبری (Forensic) را به شکل علمی و عملی انجام دهیم. متأسفانه علیرغم تلاشها و زحمات مسئولین محترم و کارشناسان زحمتکش، آنگونه که باید در زمینهی پیادهسازی مناسب و جامع این پیشنیازها موفق نبودهایم و لازم است با همت مضاعف این نقاط ضعف را تبدیل به نقطه قوت نماییم.