«ای نام تو بهترین سرآغاز...»
با سلام و هزاران درود به شما انسان دنبال سعادت
در این پست وب نوشت، مطلبی را در که تکمیل بخشی از فصل هشت(بهتر است با خودمان رقابت کنیم نه با دیگران) کتاب «دست نوشته های شکست،پلی تا موفقیت» روزگاری نوشتم برای شما عزیزان قرار می دهم.انشاالله مفید باشد.
مقایسه انگشتانمان ممنون! مقایسه خودمان نیز همچنین!
و چه زیبا نادر خلیلی می نویسد: «اسب ها هرگز با هم مسابقه نمی دهند ما انسان ها هستیم که آن ها را به مسابقه می کشیم. اسب ها هنگامی که آزاد و سرمستاند به سرعت بادها می دوند. زنبورهای عسل نیز از هم پیشی نمی گیرند، همگی از گل ها کام دل برمی گیرند. و در پایان نیز کم تر از شهد گل نمی آفرینند. بال های یک پرنده با هم رقابت نمی کنند که به پروازش درآورند، و پرندگان نیز در یک دسته و در زمان پرواز از هم جلو نمی زنند، ولی همه ی آن ها به اوج می رسند. ما انسان ها نیز گله وار آفریده نشده ایم که با هم مسابقه زندگی دهیم، ما تک تک به وجود آمده ایم تا زیست کنیم و به اوج لایتناهی برسیم.»
ما میتوانیم پیشرفت و موفّقیّت خود را درمقایسه با رفتار و تلاشهای قبلیمان مورد ارزیابی قرار بدهیم، هر انسان ظرفیتها، تواناییها و استعدادهای منحصر به فردی دارد که قابل مقایسه با هیچ کس دیگری جز خودش نیست، ترازوی سنجش موفّقیّت ما گذشتهی ماست، بهتر است در دورههای مختلف زمانی یک ارزیابی شخصی در کلیهی حوزههای زندگیمان داشته باشیم، از تحصیل گرفته تا کار، از میزان استراحت گرفته تا میزان درآمد و خرج روزانه. با داشتن یک ارزیابی دورهای میتوانیم به یک سطح بندی و مشخصه از ویژگیهای شخصی خود برسیم آنگاه این سطوح را با اهداف خود بسنجیم و خود را در دوره های مختلف زمانی تنها با خود مقایسه کنیم و اگر نیاز شد سعی کنیم ازالگوهایی که انسانهای موفق تبعیّت می کنند بهره ببریم، این یعنی مقایسه با خود!
در ریاضیات مبناهای مختلفی داریم که هریک کاربرد خاصی دارند، مثلاً مبنای دو دویی[1] که در رشته کامپیوتر و برق مورد توجه است، مبنای دهدهی[2] که معیار اصلی همهی محاسبات روزمرّهی ماست ومبناهای دیگر... .در ریاضیات هیچگاه عنوان نمیشود که فلان مبنا از سایرین برتر است، هیچگاه به منظور ارزش گذاری مبناها مورد مقایسه قرار نمی گیرند.
هرکسی که با مبحث مبناها در ریاضیات آشنایی داشته باشد خوب درک میکند که هر مبنایی ارزش و کارایی خود را دارد، هیچگاه ما مبناهای ریاضی را مورد مقایسه قرار نمیدهیم، چرا که هر کدام ارزش خود را دارند و در جایگاه خود به کار می آیند، اینکه بگوییم مثلاً مبنای دودویی از مبنای دهدهی برتر است یک جملهی مضحک است! هرمبنایی کارایی و ارزش خود را دارد و در جایگاه خود به کار میآید.
ما انسانها مانند مبناهای ریاضی هستیم!یا به تمثیلی دیگر مانند انگشتان دست! هرکدام در جایگاه خویش ارزش وکاربرد خاص خود را داریم، مقایسه مبناها یا انگشتان کار مضحکی است! مثلا نمی گوییم فلان مبنا بهتر است یا فلان انگشت برتری دارد پس خودتان را با دیگران مقایسه نکنید! کافی است که این گفته را باور کنیم، سعی کنیم جایگاه خود را پیدا کنیم و ارزش آن را با مقایسه ی با خویشتن در جهت پیشرفت در پلکان موفقیت و کاربرد بخشیدن به جایگاه خویش بالا ببریم، ما باید تنها با خودمان رقابت کنیم، یادمان باشد مقایسه مبناها و یا انگشتان کار مضحکی است!
جهت مشاهده کارت پستال با سایز بزرگتر بر روی آن کلیک نمایید.